fbpx

За нас

Нашата компанија за чиста енергија, АИМ ГРЕЕН ТЕЦХ ДОО, има за цел да обезбеди одржливи и обновливи енергетски решенија за Република Северна Македонија и различни крајни корисници. Енергијата ќе се произведува во форма на електрична енергија, греење и ладење.

Користејќи комбинација од фотоволтаици и гасни мотори (со дополнителна опција за батерии), ние сме во можност да обезбедиме балансиран и сигурен извор на електрична енергија. Нашите технологии ја намалуваат зависноста од загадувачките капацитети за производство на енергија од јагнел и нафта, ги намалуваат емисиите на јаглерод и воопшто произведуваат почист воздух. Понатаму, предвидуваме инвестиција за итни случаи, способен да се справи со моменти на итни потреби за енергија.

AIM GREEN TECH е стартап компанија, поддржана од искусни белгиски претприемачи и капитал, која се специјализира за инвестирање, инсталација, одржување и оперативно управување со системи за чиста енергија. Обезбедуваме широк опсег на услуги, вклучително и проценки на место, дизајн на проект, набавка на опрема, инсталација и менаџирање со инсталации. Дополнително, ќе нудиме услуги за тековно одржување и мониторинг за да обезбедиме максимална ефикасност и перформанси на системите во кои инвестираме.

Нашите операции ќе бидат базирани низ цела Северна Македонија. Планираме да оперираме во Неготино, Могила, Гевгелија, Кичево, Илинден и Петровец, каде што купивме над 285.000 м2 земјиште. Секоја локација е одбрана за да може на истата да биде поставена соодветната опрема за производство на енергија. Блискоста на гасните и електричните конекции е од голема важност. На секоја планирана локација предвидуваме магацин, куќичка за обезбедување и соодветни конекции за гас/енергија/топлина/ладење. Исто така, имаме тим од високо обучени механички инженери и флота на возила и опрема за да се справиме со инсталацијата и одржувањето на нашите системи за чиста енергија.

АИМ Грин Тек соработува со реномирани лидери во индустријата кои имаат обемно искуство во дизајнирањето и имплементацијата на решенија за ко-генерација со гасни мотори. Планирано е моторите да доаѓаат од Австрија и/или Франција.